n '

follow us

_____
PFebruary 12, 2019

Winterthur & EDiS: Buildings. Community. Legacy.

Clenny Run

The building industry has changed dramatically since Ernesto DiSabatino first opened his business in 1908, and EDiS Company has made it a priority to continuously evolve as well. Our work with museums is a great reflection on how state of the art technology of today must marry the past to conserve and display an organization’s oldest and most prized possessions.

It is with great pride, and a great sense of responsibility, that EDiS has been partnering with Winterthur Museum, Garden & Library for more than two decades. Winterthur has trusted EDiS for historic preservation and repair work on the crown jewel of their collection, the House and Galleries (below). Working on a building of such historical significance, there is an art and finesse to making a renovation completely invisible to a passerby and historian alike. When constructing additions or new buildings at Winterthur, it is essential that they are built with the voice of the existing buildings, blending in seamlessly as if they had always been there.

Most recently, EDiS completed renovations to the Copeland Auditorium (below), Clenny Run Storm Drainage Repairs (above), and construction of the Neoclassical Folly (below).

The EDiS team looks forward to continuing to maintain Winterthur as a place of beauty, history, and learning for years to come.

Neoclassical Folly

A needle’s eye in a pond, a Greek temple in the garden, an Ottoman tent sitting on a hill—these are just a few of the inspirations for Winterthur’s first-ever outdoor exhibition, Follies: Architectural Whimsy in the Garden! The exhibition showcases whimsical and classic garden structures located throughout the Winterthur estate. Follies are architectural constructions, often extravagant or picturesque, positioned within the landscape to amuse, frame a view, or pique your curiosity. EDiS constructed the Neoclassical Folly, modeled after the portico, or entrance, to a Greek temple or public building. The formality of the structure contrasts sharply with Winterthur’s meadow surrounding it, making it a striking vision for those who come to see it!

Download PDF
,